ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER KÖZTERÜLET-FELÜGYELET HIVATALOS HONLAPJA
Főoldal | Rólunk | Közterületi ügyeink | Közérdekű adatok | Fizető parkolás | ELSZÁLLÍTOTT JÁRMŰVEK | Letölthető nyomtatványok | Kapcsolatfelvétel |


Szabálytalan parkolás

A gyakran felmerülő kérdések közé tartozik, hogy milyen jogon intézkedik a közterület-felügyelő KRESZ szabálysértés esetén (hiszen nem rendőr), de az is, hogy miért nem intézkedik egyes közlekedési szabálysértések esetén.

Az alapot a közterület-felügyeletről szóló törvényben foglaltakon kívül az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999. (XII.28.) Kormányrendeletben foglaltak adják:

54. § (1)80 Aki a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletben (a továbbiakban: KRESZ) meghatározott közúti közlekedés szabályait megszegi, ha a 42-51. §-a szerinti szabálysértés nem valósul meg, vagy az nem tartozik a közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegés hatálya alá, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2)81 Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendőrség, továbbá a KRESZ 40-41. §-ának, valamint más megállási, várakozási vagy táblával jelzett behajtási tilalom vagy korlátozás megszegése esetén a közterület-felügyelő helyszíni bírságot szabhat ki.

(3)82 Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés esetén - a szabálysértési jogsegély keretében - a pénzbírságot kiszabó jogerős határozat végrehajtása átadható.Hírek
- 2014.11.25.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2014. december 1-től Vízimolnár utca 48. szám alatt található lakosságkapcsolati irodánkat megszüntetjük. Észrevételeiket, bejelentéseiket a továbbiakban is várjuk egyéb elérhetőségeinken.

tovább >>Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Sziget Fesztivál idején lezárt területre behajtási és/vagy várakozási hozzájárulás iránti kérelem megtalálható a Letölthető nyomtatványok menüpont alatt.

tovább >>Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Intézményünk a 1033 Budapest, Szőlőkert utca 6. szám alól ELKÖLTÖZÖTT a 1033 Budapest, Mozaik utca 7. szám alá (volt Colortex épülete).

tovább >>
Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet